Dokonalá svadba nemusí byť drahá

O dokonalej svadbe sa nedá hovoriť všeobecne. Dokonalou sa môže stať aj jednoduchý svadobný obed s najbližšími, ale aj obrovská svadobná hostina uprostred lesa, kde budú všetci vaši priatelia a známi. Pretože dokonalá svadba môže znamenať pre každého človeka alebo pre každý svadobný pár niečo úplne iné. Jeden pár si predstaví niečo a pritom pre ďalší pár to už vôbec nemusí platiť.
So svadobným plánovačom alebo organizátorom by ste si však mali dostatočne na plno splniť všetky svoje predstavy o dokonalej a výnimočnej svadbe, o akej ste vždy snívali. Zorganizovať svadbu nie je jednoduché, ale nie je to ani nemožné. No, keď máte pomoc, vždy to ide jednoduchšie.

nevěsta

Pár drobností, ktoré vám dokážu ušetriť váš rozpočet:

· Svadobné poháre nikdy nevyužijete. Je to síce pekné, že máte na nich vygravírované vaše mená a dátum svadby, ale piť z nich určite nebude často, ak vôbec. Za tú cenu, čo si kúpite svadobné poháre, si kúpite celú sadu vínových alebo iných pohárov a môžete z nich piť spoločne s rodinou.

· Svadobné podbradníčky. Ok, môžu ich následne nosiť vaše deti, ale väčšinou sa takéto veci využijú len raz a to na svadbe. Potom zapadajú prachom niekde vzadu v skrinke.

· Candy bar. Je to pekné, je to fajn výstrelok z Ameriky, ale povedzme si pravdu, že veľké využitie na svadbu nemá. Rodičia detí asi nebudú príliš nadšený z obrovského množstva sladkého, ktoré ich deti pojedia. A dospelý sa tam veľmi nepristavia, pretože ani koláče nechutia tak dobre na svadbe ako na druhý deň.

manželé

· Svadobné video. Koľko krát ste videli svadobné video vašich rodičov alebo príbuzných? Raz? Ani raz? Povedzme si pravdu, oplatí sa za jeden krát dávať si ho robiť? Nezaobídete sa bez neho? Osobne si nepozerám ani video zo stužkovej alebo z venčeka a sú to pre mňa zbytočne vyhodené peniaze.
Zapamätajte si: Všetko, čo má prívlastok SVADOBNÉ je minimálne o tridsať percent drahšie ako obyčajné. Preto sa snažte vyberať si bežné veci a použiť ich na svadbu, namiesto toho, aby ste išli do špeciálneho svadobného obchodu.

Nezaradené