Ak patríte k aktívnym športovcom a okrem samotného pohybu riešite aj svoju stravu, určite viete, že výživné raňajky sú základom. V nasledujúcich riadkoch vám prinášame jeden tip na raňajky šampiónov, po ktorých môžete vybehnúť na lomnický štít a späť.
Vajíčková pražená ryža
Na prípravu tejto dobroty budete potrebovať dve vajíčka, približne tristo gramov celozrnnej hnedej ryže, päť jarných cibuliek, jedno SILKEN tofu (cca stopäťdesiat gramov), soľ, čierne korenie, olivový olej a chilli pastu.
Začnite tým, že si uvaríte ryžu. Ak ste zvyknutí ju variť do úplného zmäknutia, tento krát si ju pripravte radšej trošku tvrdšiu, pretože ju budete ešte tepelne upravovať. Keď máte ryžu hotovú, rozohrejte si na panvici olivový olej. asi dve minútky na ňom opražte nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku. Potom do nej vhoďte ryžu, ktorú asi štyri minúty pražte. Následne ju posuňte na kraj panvice a do jej stredu pridajte dve vajíčka. Krúživými pohybmi z nich urobte redšiu praženicu, zmiešajte s ryžou a na koniec pridajte na kocky nakrájané tofu. Panvicu odstavte z plynu a do celej zmesi pridajte soľ, čierne korenie a chilli pastu. Môžete použiť aj čerstvé čili papričky. Množstvo si upravte podľa toho, či obľubujete pikantné. Ak nie, tak ich nemusíte použiť vôbec.
Silken tofu u nás dostanete bežne. nehľadajte ho však v chladničke. Ide o špeciálne spracované tofu, ktoré má omnoho výraznejšiu chuť a krémovejšiu konzistenciu. V porovnaní s tým klasickým, obsahuje i viac prospešných látok.
Všetko čo vaše telo potrebuje
Ak si na raňajky pripravíte takúto ryžu s vajíčkami, získate neskutočne výživný pokrm. Vajíčka sa postarajú o dostatočný príjem proteínov. Celozrnná ryža zas obsahuje množstvo vlákniny a čili naštartuje vaše trávenie i celý organizmus. pokiaľ si svoje raňajky neviete predstaviť bez zeleniny, môžete si ju pokojne zamiešať rovno do ryže. K tomuto jedlu sa však výborne hodí aj zeleninový šalát s jablkovým octom.